[ThichTiengAnh.Com] english SỞ GDĐT HẢI PHÒNG lần 1

14  Download (0)

Full text

(1)

SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠO HẢI PHÒNG KỲ THI THỬ THPTQG NĂM 2017

Môn: Tiếng Anh Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your correct answer sheet to indicate the corect answer to each of the questions from 1 to 7. The increase in international business and in foreign investment has created a need for executives with knowledge of foreign language and skills in cross-cultural communication. Americans, however, have not been well trained in either area and, consequently, have not enjoyed the same level in negotiation in an international arena as have their foreign counterparts.

Negotiating is the process of communicating back and forth for the purpose of

reaching an agreement. Involves persuasion and compromise, but in order to participate in either one, the negotiators must understand the ways in which people are persuaded and how compromise is reached within the culture of negotiation.

In many international negotiations business abroad, Americans are perceived as wealthy and impersonal. It often appears to the foreign negotiator that Americans

represents a large multimillion–dollar corporation that can afford to pay the price without bargaining further. The American negotiator’s role became that of and impersonal

purveyor of information and cash, the image that succeeds only in underming the negotiation.

In studies of American negotiators abroad, several traits have been identified that may serve to confirm that stereotypical perception, while subverting the negotiator’s

position. Two traits in particular that cause cross-cultural misunderstanding are directness and impatience on that part of Amarican negotiator. Furthermore, American negotiators often insist on realizing short-term goals. Foreign negotiators, on the other hand, may value the relationship established between negotiators and may be willing to invest time in it for long-term benefits. In order to solidify the relationship, they may opt for indirect

interactions without regard for the time involved in getting to know the other negotiator. Clearly, perceptions and differences in values affect the outcomes of negotiation and the success of negotiators. For Americans to play a more effective role in international business negotiations, they must put forth more effort to improve cross-cultural

understanding.

Question 1. What’s the author main point?

A.American negotiators need to learn more about other cultures.

B.Negotiation is the process of reaching an agreement.

C.Foreign perceptions of American negotiators are based on stereotypes. D.Foreign languages are important for

international business.

Question 2. According to the author, what is the purpose of negotiation?

A.To undermine the other negotiator’s position

B.To reach an agreement

C.To communicate back and forth

D.To understand the culture of the negotiators

Question 3. The word “persuaded” in paragraph 2 is closest in meaning to: A. informed B. respected

C. By living in a foreign culture D. By

(2)

Nguyễn Minh Hiền sưu tầm và thực hiện

A. known for direct interactions

B. interested in short-term goals

C. willing to invest time in relationships D. perceived by foreign negotiators as wealthy

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word (s) in each of the following questions.

Question 8. If he gets to university, his parents will be walking on air A. disgusted B. promising C. upset D. hopeful

Question 9. She rarely smiles because she’s shy about exposing her crooked teeth. A.pulling B. hiding C. showing D. brushing

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following question.

Question 10. He joined the army in 1998. He was soon after promoted to the rank of captain.

A.He worked as a captain in the army and had a promotion in 1998. B.Promoted to the rank of captain in 1998, he joined the army soon later. C.He was promoted to the rank of captain in 1998 and joined the army. D.Joining the army in 1998, he was soon promoted to the rank of captain.

Question 11. The teacher explained the theory clearly. However, the students found it hard to understand it.

A.Although the teaching theory was clear, there was a real challenge to the students. B.Despite the teacher clear explanation of the theory, students had difficulty understanding

it.

C.In spite of explaining the theory clearly, students themselves found it hard to understand it.

D.Though explained clearly, the theory of teaching was difficult to students.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of following exchanges.

Question 12. Mike: “Would you mind getting me a cup of coffee ?” --- Cathy : “_____________”

A. No, I’d be glad to. B. Cream and sugar, please. C. Yes, I’d love to, thanks D. I never drink coffee.

Question 13. Ms. Janet : “I’d like to try on this dress, please.” --- Shop assistant : “_______________”

A.You’re welcome B. By all means C. You’re so nice D. That’s right Mark the letter A, B, c, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions

Question 14. The ballon festival is ___________ event that we all desire to attend it. A. such wonderful an B. so wonderful an

C. a very wonderful D. a too wonderful

Question 15. Helping poor people to find a job may help to ___________ crime. A. refrain B. impose C. prevent D. avoid

Question 16. It’s a pity we didn’t visit Tom when we had the chance. We’d like _______ him before he left the country.

A.to have seen B. to be seen C. to have being seen D. to see Question 17. Overwork is ________ to cause increased stress.

A. possible B. obvious C. likely D. probable Question 18. After the interview, don’t neglect the thank-you note or _________ letter. A. follow-up B. turn-up C. start-up D. break-up

Question 19. A huge farm which belongs to some farmers who share the farming together is called a ________. A. cooperative B. cooperate C. cooperation

D. cooperator

Question 20. I’ll send this project to _______ is responsible for designing and building

A. whatever B. anyone C. whom D. whoever

(3)

A. will be driving B. will have to drive C. will have been driven D. will have been driving

Question 22. “What was the groom wearing?” “He was dressed in a ______”

A. light suit summer B. light summer suit C. summer suit light D. suit summer light Question 23. I need a break. I think I’ll go to the seaside __________ Christmas.

A. from B. on C. at D. in

Question 24. _______ he sat down when he was sent for again.

A. No sooner had B. Not until C. Hardly did D. Scarcely had Question 25. She is very glad to receive a letter of _________ from the company she applied to.

A. complaint B. acceptable C. permission D. agreement Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word (s) CLOSEST in meaning to the underlined word (s) in each of the following questions.

Question 26. Did anyone acknowledge responsibility for the outbreak of the fire? A. inquire about B. accept C. report D. find out Question 27. There is a set of expensive spoons, forks and knives in the cupboard. A. cutlery B. instrument C. equipment D. utensil Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 28. A. disappear B. precision C. mechanic D. discover

Question 29. A. gather B. product C. complain D. transcript Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction on each of the following questions.

Question 30. Folklore consists of the beliefs, customs, traditions, and telling stories that people pass from

A B C

generation to generation. D

Question 31. The bones of the elderly are more prone to fractures than of young people. A B C D

Question 32. The advertising campaign will be based on the recent completed study.

A B C D

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 33 to 45.

The invention of the incandescent light bulb by Thomas A. Edison in 1879 created a demand for a cheap, readily available fuel with which to generate large amounts of electric power. Coal seem to fit the bill, and it fueled the earliest power stations (which were set up at the end of the nineteenth century by Edison himself). As more power plants were constructed throughout the country, the reliance on coal increased. Since the first World War, coal-fired power plants have accounted for about half of the electric produced in the United States each year. In 1986 such plants had a combined generating capacity of 289,000 megawatts and consumed 83 percent of the nearly 900 million tons of coal mined in the country that year. Given the uncertainty of the future growth of nuclear power and in the supply of oil and natural gas, coal-fired power plants could well provide up to 70

percent of the electric power in the United States by the end of the century.

(4)

Nguyễn Minh Hiền sưu tầm và thực hiện

with the rising cost of building a facility as large and complex as a coal-fired power plant, has also made such plants less attractive from purely economic perspective.

Change in the technological base of coal-fired power plants could restore their attractiveness, however. Whereas some of these changes are evoluntary and are intended mainly to increase the productivity of existing plants, completely for new technologies for burning coal cleanly are also being developed.

Question 33. What’s the main idea of the passage?

A.Coal-fired power plants are important source of electricity in the United States and are likely to remain so. B.Generating electricity from coal is comparatively recent in the United States

C.Coal is a more economical fuel than either oil or nuclear power.

D.Coal is a safer and more dependable fossil fuel than oil or gas

Question 34. Edision electric light bulb is mentioned in the passage because it __________

A.increased the need for electric power B.replaced gas as a light source

C.was safer than any other method of lighting

D.could work only with electricity generated from coal

Question 35. The phrase “fit the bill” in paragraph 1 can be replaced by

A. be used B. be suitable

C. be paid D. be discovered Question 36. In the author’s opinion, the important of coal-generated electricity could increase in the future for which of the following reasons ?

A.The future availability of other fuels are uncertain

Question 38. The word “it” in paragraph 2 refers to ________ which of the following is one of the goals of new technology in coal-fired plants? A.To adapt the plants to other kinds of

fuel

B.To reduce the cost of building more plants

C.To lengthen the lives of plant already in use

(5)

Question 41. It is rumored that the oil price is going to increase by 5 % A.The oil price is rumored to be on the point of increasing by 5%

B.The oil price rumors to be on the point of increasing by 5% C.People rumor about going to increase the oil price by 5% D.It is rumored to be going the oil price to increase by 5%

Question 42. You will never eat there at the weekend unless you have made a reservation. A. Let’s make reservation at the weekend to be due of eating there

B.It is only possible for you to eat there at the weekend if you reserve a table in advance. C.You may not be able to eat there if you don’t reserve a table at the weekend on purpose. D.You should have made a reservation if you expected to eat there at the weekend.

Question 43.Only Mary scored high enough to pass this test. A.Only on this test was Mary’s score high enough.

B.Mary was the only person to pass this test.

C.Mary only passed this test because she scored higher than the others. D.Mary’s score was barely enough to pass.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose bold and underlined partis pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

Question 44. A. food B. wood C. school D. root

Question 45. A. economy B. society C. necessity D. facility Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best first each of the numbered blanks from 46 to 50.

The final stage before adulthood is adolescence. This is a period of transition for teenagers and there are many crucial milestones. Socially and emotionally, teens worry that they may not be developing at the same rate (46)_______ their peers. They become

extremely self-conscious and may be sensitive about their appearance. Teens may rebel (47) ________ their parents but are also more able to accept the consequences of their actions. This is also a period of enormous physical changes and adolescents experience changes in their physical development at a rate unparalleled since infancy. These changes include significant gains in height and weight. Within a year, boys and girls can gain an (48)_________ of 4.1 inches and 3.5 inches repectively. This growth spurt typically 2 years earlier for girls than for boys and can tend to make both sexes go through a clumsy phase. (49)_________ their cognitive development, adolescents have greater reasoning skills and have developed the ability to think logically and hypothetically. They are also able to discuss more abstract concepts. They should also have (50)__________strategies to help them study. Question 46. A. just B. like C. along D. as

Question 47. A. a to B. against C. for D. with Question 48. A. average B. addition C. increase D. amount

Question 49. A. In terms of B. In addition to C. In spite of D.

Regardless of

Question 50. A. advanced B. grown C. achieved D.

developed

____________THE END_____________

(6)

1B 2B 3C 4A 5B 6A 7C 8C 9B 10D

11B 12A 13A 14B 15C 16A 17C 18A 19C 20D

21C 22B 23C 24D 25C 26B 27D 28A 29C 30C

31D 32C 33B 34A 35C 36D 37A 38D 39A 40A

Figure

Updating...

References

Scan QR code by 1PDF app
for download now

Install 1PDF app in