[ThichTiengAnh.Com] Đề thi thử Tiếng Anh THPT Quốc Gia năm 2018 trường THPT Yên Mô A Ninh Bình mã đề 126

10  Download (0)

Full text

(1)

 

       SỞ GD – ĐT NINH BÌNH      ĐỀ THI KHẢO SÁT ĐẦU NĂM ‐ NĂM HỌC 2017 – 2018      TRƯỜNG THPT YÊN MÔ A      MÔN: TIẾNG ANH 12 – CODE 126 

 

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.  Question 1. A. species       B. invent       C. medicine       D. tennis  Question 2. A. cooks      B. loves       C. joins       D. spends  Pick out the word that has the primary stress diffrerent from that of other words.  Question 3. A. valuable       B. survival      C. condition      D. gorilla  Question 4. A. accurate       B. protection       C. subject      D. surgeon  Choose the most suitable words or phrases to fill in the blanks. 

Question 5. The university scientist _____ did research in the Amazon River basin found many  previously unknown species of plans. 

A. whom       B. which      C. whose      D. who  Question 6. After he _____ his English course, he went to England to continue his study. 

A. has finish       B. had finished       C. was finished       D. would finish  Question 7. You are old eniugh to _____ responsibility for what you have done. 

A. make      B. take      C. do       D. get  Question 8. The man ____ along the corridor is our boss. 

A. to walk      B. walking      C. who walking      D. walks  Question 9. If you want to be healthy, you should ___ your bad habits in your lifestyles. 

A. give up      B. call off       C. break down      D. get over  Question 10. You went on a picnic last week, ____? 

A. didn’t you?       B. didn’t I?      C. did you?      D. does he  Question 11. Does Dr. John mind ____ at home if his patients need his help? 

A. calling       B. call       C. being called       D. to call 

Question 12. He was _____ when I had those problems and said whatever I did he would stand  by me. 

A. Supportive       B. exciting      C. busy       D. dull 

Question 13. As a millionaire who liked to show off her wealth, Mrs. Smith paid ____ we asked.  A. four times as much as

       

C.

 

four times as many as 

B. four times much than       D. four times much as 

Question 14. These quick and easy ____ can be effective in the short term, but they have a cost.  A. Solve      B. solvable       C. solutions       D. solvability  Question 15. If Jun ____ the plane, he ____ here by now. 

A. Hadn’t missed – would have been      C. hadn’t missed – would be  B. Didn’t mised – would have been       D. hadn’t missed – had been 

Question 16. It is generally believed that “Men make ___ house and women make it ___ home.”  A. The – 0      B. a – an       C. the – the       D. an – the 

Mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to  complete each of the following exchanges. 

Question 17. – “I am getting married next week.” – “______” 

(2)

 

A. I don’t agree, I’m afraid.       C. That would be great.     B. You’re welcome.      D. I feel very boring. 

Pick out the letter A,B,C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of  the following questions. 

Question 19. The major goals of the primary education is to achieve basic literacy and  numeracy among all students. 

A. is       B. the major       C. and      D. to achieve  Question 20. It was not until he was 30 that he got married, had a job and lived independently  of his parents. 

A. he got married         B. of       C. not      D. independently  Question 21. This class has cancelled because too few students had registed before registration  closed. 

A. before      B. too few       C. had registed      D. has cancelled   Mark the letter A,B,C or D to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined  word(s) in each question. 

Question 22. They come and give me a hand with cooking. 

A. help      B. prepare      C. be busy      D. attempt  Question 23. He didn’t bat an eye when he realized he failed the exam again. 

A. didn’t want to see  B. didn’t show surprise   C. wasn’t happy      D. didn’t care  Mark the letter A,B,C or D to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined  word(s) in each question. 

Question 24. The Earth is being threatened and the future looks bad. 

A. done      B. made       C. defended      D. varied  Question 25. Sorry, I can’t come to your party, I’m snowed under with work at the moment. 

A. busy with       B. free from       C. relax about       D. interested in  Mark the letter A, B,C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to  complete each of the following exchanges. 

Question 26. Many people think Steve stole the money. 

A. It was not Steve who stole the money.   

B. The money is thought to be stolen by Steve. 

C. Many people think the money is stlen by Steve. 

D. Steve is thought to have stolen the money. 

Question 27. We didn’t go on holiday last year because we didn’t have enough money. 

A. If we hadn’t had enough money, we wouldn’t have gone on holiday last year. 

B. If we had had enough money, we would have gone on holiday last year. 

C. If we hadn’t had enough money, we would have gone on holiday last year. 

D. If we had enough money, we would go on holiday last year. 

Question 28. “It is you that stole my purse.” Mrs Pike said to the young man. 

A. Mrs. Pike told the young man that it was you that stole her purse. 

B. Mrs. Pike denied the young man of stealing her purse. 

C. Mrs. Pike accused the young man of stealing her purse. 

D. Mrs. Pike asked the young man to steal her purse. 

(3)

 

A. Painting carefully, the room needed some bright lights. 

B. To be painted carefully, the room needs some bright lights. 

C. To have painted carefully, the room needs some bright lights. 

D. Having been painted carefully, the room needs some bright lights. 

Question 30. No one but the experts was able to realize that the painting was resembled the  original. 

Question 32. A. damages              B. provides                C. supplies             D. contaminates  Question 33. A. pollutions            B. substances            C. pesticides                D. dirty 

Question 34. A. even               B. morever                C. so              D. therefore  Question 35. A. grows  B. makes up  C. Increases  D. reduces 

(4)

 

Question 36. What is human’s perception of ocean so far? 

A. The ocean resources will never be exhausted. 

B. The ocean is capable of resisting overexploitation.  C. A + B are correct. 

D. A+B are incorrect. 

Question 37. How many species are listed as dangerous from marine life families?  A. 7       B. 8       C. 9      D. 10   Question 38. All of the following are true EXCEPT _______. 

A. Turtles are a kind of shallow water animal. 

B. The evolution of animals could take up to millions of years. 

C. Powerful animals like sharks run less risk of endangerment. 

D. Coastal development affects the reproduction process of some sea animals. 

Question 39. Which of the followings is CLOSEST in meaning to “vunerable”?  A. resistant      B. weak       C. energetic       D. adaptive  Question 40. What is the reason for the difficulty in understanding threats to marine life? 

A. The humans can hardly see marine creature. 

B. That the rate of population decrease is unsustainable. 

C. The technology is underdeveloped. 

D. That there are too many types of marine creatures in the ocean. 

Question 41. What does “flourished” mean? 

A. grew in a sucessful way       C. spread all over 

B. failed miserably       D. changed into something unusual  Question 42. The word “they” indicates _________. 

A. humankind      B. ecsystems      C. animals      D. places 

Read the following passage and mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the 

Question 43. This passage maily discuss ______. 

(5)

 

B. How Bronson Alcott implemented hs educational philosophies. 

C. The success of Little Women. 

D. Bronson Alcott’s influence on his daughter. 

Question 44. The word “particularly” is CLOEST in meaming to _______. 

A. In part by      B. strangle      C. except for      D. especially  Question 45. Which of the following is NOT implied as something that Louisa did to earn  money as a youth? 

A. She did some sewing.      C. She taught. 

B. She cleaned the house.       D. She worked in a store. 

Question 46. It can be inferred from the passage that Louisa May Alott used the success of Little  Women to ______. 

A. Buy herself anything she had ever wanted.   C. Give her father tangible proof of her love.  B. Achieved persnal financial security.       D. Detach herself from her family. 

Question 47. The word “unsound” is CLOSEST in meaning to _________. 

A. Unsafe      B. unheard       C. noiseless       D. unprepared  Question 48. The passage implies that vegetarianism _______. 

A. Was more popular than abolitionism. 

B. Was the reason for Louisa’s adoration for her father. 

C. Became popular in a later period. 

D. Was one of the reasons for Bronson Alcott’s unparalleled intellect. 

Question 49. The author’s purpose in the passage is ______. 

A. Explain how an author becmes famous. 

B. Describe the influence of family on a writer. 

C. Support Bronson Alcott’s educational theories. 

D. Show the success that can be achieved by an author. 

Question 50. The antonym of “experienced” is ______. 

A. Inexperienced      B. qualified      C. disexperienced      D. misexperienced   

ĐÁP ÁN THAM KHẢO 

1A  2A  3A  4B  5D  6B  7B  8B  9A  10A  11C  12A  13A  14C  15C  16A  17B  18C  19A  20B  21D  22A  23B  24C  25B  26D  27B  28C  29D  30B  31B  32D  33B  34A  35D  36C  37B  38C  39B  40A  41A  42C  43D  44D  45D  46C  47A  48C  49B  50A 

   

___ĐỀ THI VÀ ĐÁP ÁN ĐƯỢC THỰC HIỆN BỞI MINH HIỀN ULIS___  NẾU CÓ GÌ THẮC MẮC, HÃY COMMENT DƯỚI BÀI VIẾT CỦA CHỊ NHÉ   

Figure

Updating...

References

Scan QR code by 1PDF app
for download now

Install 1PDF app in