[ThichTiengAnh.Com] 3. Anh Yên Định 1 lần 2

Download (0)

Full text

(1)

SỞ GIÁO DỤC ĐÀO TẠO THANH HÓA KỲ THI THỬ THPTQG 2017 LẦN 02

TRƯỜNG THPT YÊN ĐỊNH I MÔN: TIẾNG ANH

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part

differs from the other three in pronunciation in each of the following questions Question 1: A. crucial B. partial C. financial D. material Question 2: A. declared B. finished C. linked D. developed

Choose the letter A, B, C or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction

Question 3: My father asked me where had I gone the night before

A. asked B. the C. before D. had I

Question 4: The officials of the Board of Elections asked that each vote present their registration card and a valid driver’s license before receiving a ballot

A. driver’s B. their C. present D. receiving

Question 5: The harder he tried, the worst he danced before the large audience

A. before B. the C. worst D. tried

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the

other three in the position of the primary stress in each of the following questions

Question 6: A. promotion B. volcanic C. delicate D. resources Question 7: A. ever B. apply C. happy D. figure

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges

Question 8: “Excuse me, I’m your new neighbor. I just move in.” “_____”

A. Where to, sir? B. Oh, I don’t think so C. Sorry, I don’t know D. I’m afraid not Question 9: “Have you seen the price of petrol these days?” “_____”

A. It’s amazing, isn’t it? B. I’m amazing, aren’t I C. What a lot of petrol D. Yes, I did

Choose the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions

Question 10: He resembles his brother in appearance very much, which makes his friends unable to recognize. A. names after B. calls after C. looks after D. takes after

Question 11: You will need a sound understanding of basic teaching skills if you want to enter the classroom with great confidence

A. defensive B. inadequate C. sufficient D. thorough

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) that OPPOSITE in meaning to underlined part in each of the following questions Question 12: You need to dress neatly and elegantly for the interview. The first impression is very important. A. formally B. comfortably C. shabbily

(2)

Question 13: There are several different kinds of faults in reading which are usually more exaggerated with foreign learners.

A. overemphasized B. undertaken C. overestimated D. understated

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions

Question 14: His mother is the most warm-hearted person I’ve known A. I’ve never known a more warm-hearted person than his mother B. I didn’t know a more warm-hearted person than his mother C. I don’t know his warm-hearted mother

D. I know a more warm-hearted person than his mother Question 15: She strikes me as a very effective teacher A. As a teacher, she always strikes me

B. My impression of her is that she is a very effective teache

C. She is such an effective teacher that she always strikes her students D. I make an effective impression on the teacher

Question 16: She usually spends one hour driving to work every day A. She does not usually drive to work

B. It usually takes her one hour to drive to work every day C. It usually takes her one hour to work on her car every day D. She usually works one hour every day

Question 17: David broke his leg. He couldn’t play in the final A. Although David broke his leg, he could play in the final now B. If David hadn’t broken his leg, he could play in the final now C. If David hadn’t broken his leg, he could have played in the final D. If David didn’t break his leg, he could play in the final.

Question 18: The coffee was not strong. It didn’t keep us awake A. We were kept aware because the coffee was strong

B. The coffee was so strong that we couldn’t sleep

C. The coffee was very strong but it couldn’t keep me up D. The coffee was not strong enough to keep us wake

Question 19: He left the country _____ arrest if he returned

A. with fear of B. in fear of C. with threat of D. under threat of

Question 20: We are talking about the writer _____ latest book is one of the best-sellers this year

A. which B. whose C. who D. whom

Question 21: As consumer’s response to traditional advertising techniques declines, businesses are beginning _____ new method of reaching customers

A. the development that B. it developing C. to develop D. develop Question 22: He has already worried lest she _____ someone what had happened A. told B. might have told C. had been telling D. should tell Question 23: She waited for twenty minutes and _____ arrived at the head of the queue A. finally B. at the end C. eventual D. lastly

Question 24: The former Olympic _____ was invited to speak at a charity dinner A. victory B. champion C. trophy D. triumph Question 25: Not until _____ home _____ that he had taken someone else’s bike

A. he got/ did he realize B. he got/ he realized C. did he get/ he realized D. did he get/ did he realized

(3)

Question 26: Amelia Earhart ____ history in 1928 when she became the first woman to fly across the Atlantic. A. did B. fixed C. prepared

D. made

Question 27: Visitors to the local museum are mostly attracted by _____ rocking chair A. a wooden old beautiful European B. an old wooden European beautiful C. a beautiful old European wooden D. an old beautiful wooden European Question 28: She _____ for hours. That’s why her eyes are red now

A. cried B. has been crying C. was crying D. has cried Question 29: It was too late to _____ of the contract

A. back away B. back down C. back out D. back up

Question 30: The Advice Partnership is a _____ company with a long and successful sales history

A. respective B. respecting C. respectable D. respectful Read the following and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits to each of the numbered blank Once upon a time, people left school or university, joined a company and stayed with it until they retired. The concept of a job for life is now long (31) ____, and nowadays many employees find it hard to stay loyal to their companies for even a relatively short period of time. According to a recent survey, this is particularly (32 )____ in London, where more than half of those asked said that they constantly one eye on other job opportunities, (33)____ they are fairly happy in their existing job. A high number of London workers say that they are always on the (34) ____, although they are content and motivated in their current position. Job seekers find that the internet (35) ____ them with a quick and easy way to find out what's available, and 53 percent said that they had applied for a job or registered with an employment agency in the past 12 months.

Question 31: A. done B. gone C. finished D. over Question 32: A. true B. right C. actual D. real Question 33: A. even if B. as well C. just as D. so that Question 34: A. look out B. pursuit C. search D. watch Question 35: A. provides B. serves C. delivers D. fulfills Read the following and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Experts in climatology and other scientists are becoming extremely concerned about the changes to our climate which are taking place. Admittedly, climate changes have occurred on our planet before. For example, there have been several ice ages or glacial periods.

These climatic changes, however, were different from the modern ones in that they occurred gradually and, as far as we know, naturally. The changes currently being monitored are said to be the result not of natural causes, but of human activity. Furthermore, the rate of change is becoming alarmingly rapid.

The major problem is that the planet appears to be warming up. According to some experts, this warming process, known as global warming, is occurring at a rate unprecedented in the last 10,000 years. The implications for the planet are very serious. Rising global temperatures could give rise to such ecological disasters as extremely high increases in the incidence of flooding and of droughts. These in turn could have a harmful effect on agriculture.

(4)

pollution of the atmosphere, but also create a greenhouse effect, by which the heat of the sun is trapped. This leads to the warming up of the planet.

Politicians are also concerned about climate change and there are now regular summits on the subject, attended by representatives from around 180 of the world’s industrialized countries. Of these summits, the most important took place in Kyoto Japan in 1997. There it was agreed that the most industrialized countries would try to reduce the volume of greenhouse gas emissions and were given targets for this reduction of emissions.

It was also suggested that more forests should be planted to create so-called sinks to absorb greenhouse gases. At least part of the problem of rapid climate change has been caused by too drastic deforestation. Sadly, the targets are not being met. Even more sadly, global warnings about climate changes are often still being regarded as scaremongering.

Question 36: According to the passage, in what way did the climate changes in the ice ages differ from the modern ones?

A. They were fully monitored by humans. C. They were wholly the result of human activity.

B. They occurred naturally over a long period of time D. They were partly intended. Question 37: The word “alarmingly” in paragraph 2 is closest in meaning to ____. A. disappointingly B. disapprovingly C. worryingly D. surprisingly

Question 38: According to the passage, agriculture could ____.

A. give rise to many ecological disasters C. make the global warming more serious

B. be indirectly affected by the global temperature rises D, be directly damaged by the rises in global temperature

Question 39: Greenhouse gases cause the warming up of the Earth because they ____. A. do not add to atmosphere pollution B. are emitted by car engines C. trap heat from the sun D. are unusual gases

Question 40: According to the passage, 1997 witnessed ____.

A. the most important summit on climate change taking place in Kyoto, Japan B. widespread concern about climate change

C. the largest number of summits on the subject of climate change

D. the highest attendance by representatives from 180 industrialized countries

Question 41: It can be inferred from the passage that the countries which are mainly responsible for global warming are ____.

A. developed countries B. the most industrialized countries C. countries with the warmest climate D. developing countries

Question 42: The word “There” in paragraph 5 refers to ____.

A. regular summits on climate change B. the world’s industrialized countries C. the most industrialized countries D. the 1997 summit in Kyoto, Japan Read the following and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The brain of the average human weighs approximately 14 kilograms and consists of three main parts-the cerebrum, the cerebellum, and the brain stem. The cerebrum is by far the largest of the three parts, taking up 85% of the brain by weight. The outside layer of the cerebrum, 5 the cerebral cortex, is a grooved and bumpy surface covering the

(5)

nerve cells beneath. The various sections of the cerebrum are the sensory cortex, which is responsible for receiving and decoding sensory messages from throughout the body; the motor cortex, which sends action instructions to the skeletal muscles; and the association 10 cortex, which receives, monitors, and processes information. It is in the association cortex that the processes that allow humans to think take place.

The cerebellum, located below the cerebrum in the back part of the skull, is the section of the brain that controls balance and posture. The brain stem connects the cerebrum and the 15 spinal cord. It controls various body processes such as breathing and heartbeat.

Question 43: What is the author’s main purpose? A. To describe the functions of the parts of the brain B. To explain how the brain processes information C. To demonstrate the physical composition of the brain D. To give examples of human body functions

Question 44: The passages states that the most massive part of the brain is the _____

A. cerebellum B. brain stem C. cerebral cortex D. cerebrum

Question 45: How does the passage describe the appearance of the cerebral cortex A. As 85% of the brain by weight B. As smooth

C. As ridged D. As a layer of the cerebellum

Question 46: According to the passage, which part of the brain analyzes information? A. The cerebellum B. The association cortex C. The sensory cortex

D. The brain stem

Question 47: The sensory cortex _____

A. provides a surface covering for nerve cells.

B. senses that messages should be sent out to the muscles. C. receives and processes information from the senses. D. is where the human process of thinking occurs.

Question 48: Which of the following is true about the cerebellum?

A. It is the outside layer of the cerebrum. B. It is responsible for balance. C. It is located above the cerebrum. D. It controls breathing.

Question 49: The word decoding is closest in meaning to _____

A. processing B. collecting C. gaining D. sending Question 50: Which one is closest to the word posture?

A. quick movement B. speech C. personal opinion D. position of body

ĐÁP ÁN

1D 2A 3D 4B 5C 6C 7B 8C 9A 10D

11D 12C 13D 14A 15B 16B 17D 18B 19C 20D

21A 22B 23A 24D 25C 26B 27C 28C 29C 30D

31B 32A 33A 34C 35A 36B 37C 38B 39C 40A

Figure

Updating...

References

Scan QR code by 1PDF app
for download now

Install 1PDF app in