[ThichTiengAnh.Com] 11. Anh Hải Lăng

28  Download (0)

Teks penuh

(1)

___________________________________________________________________________________________ TRƯỜNG THPT HẢI LĂNG ĐỀ THI THỬ TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA

2017

ĐỀ CHÍNH THỨC MÔN: TIẾNG ANH

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. exported B. enjoyed C. existed D. crowded

Question 2: A. Wednesday B. handsome C. dependent D. grandchild

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. extinction B. endangered C. business D. intention Question 4: A. cattle B. country C. canal D. cover

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: By the time I went to bed last night, I _________ my homework. A. have already finished B. already finished

C. had already finished D. were already finishing Question 5: Handball is fast becoming _____ popular sport worldwide.

A. a B. an C. the D. some Question 7: This shirt is ______ that one.

A. as much expensive as B. not nearly as expensive as

C. a bit less expensive D. much far expensive than Question 8: I suggest _____ different kinds of waste in different places.

A. to put B. can put C. put D. putting

Question 9: The gangsters avoided arrest for several weeks because they _________ the state.

A. were thought to be leaving B. were thought to have left C. were thinking to leave D. thought about leaving

Question 10: When both parents went to prison, social workers took the children _______ care.

A. with B. for C. into D. to

Question 11: Fortunately, the plane landed ______ after the violent storm.

A. safely B. safety C. safe D. unsafe Question 12: During his ______, his family lived in the United States.

A. child B. childlike C. childish D. childhood Question 13: I can’t ______my mind which shirt I should take.

A. make up B. take up C. choose D. decide

Question 14: Small children who have special needs can _________ this new application. A. take notes of B. look up C. take advantage of D. make advantage of Question 15: ____ the lion did not try to hurt him, Androcles went nearer to pull out the thorn.

A. Seeing that B. In order that C. So that D. Although

Question 16: There's a law that says you ________ throw trash on the street. A. don't have to B. must not C. might not D. couldn't

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

(2)

___________________________________________________________________________________________ A B C D

Question 18: Albert Swimmer said that providing students with a better education and to give

A B

them intellectual stimulation should be the aim of high school. C D

Question 19: It is difficult to get used to sleep in a tent after having a soft, comfortable bed to lie on.

A B C D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: John was in Hanoi and wanted to send a parcel to his parents. He asked a local passer-by the way to the post-office.

John: “Can you show me the way to the nearest post office, please?” Passer-by: “________”

A. Not way, sorry. B. Just round the corner over there. C. Look it up in a dictionary! D. There’s no traffic near here.

Question 21: Mai: “Our living standards have been improved greatly”- Susan: “________________.”

A. Thank you for saying so B. Sure. I couldn’t agree more

C. No, it’s nice to say so D. Yes, it’s nice of you to say so

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: Flight MH370 of Malaysia Airlines is reported to vanish on the way from Kuala Lumpur to Beijing. A. land B. control C. cancel D. disappear

Question 23: People are busy buying gifts, cleaning and decorating the house and cooking traditional foods to welcome Tet holiday now.

A. favorite B. important C. customary D. national

MarktheletterA, B, C,or D on your answer sheet to indicate the word(s)OPPOSITEin meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Since it is to be a surprise, don’t let the cat out of the bag. A. let the bag away from the cat B. reveal the true story

C. keep the cat inside the bag D. hide the secret

Question 25: A deficiency of vitamin D can lead to permanent bone deformities. A. irreparable B. infinite C. occasional D. temporary

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: I wish my English were fluent enough to go for the interview.

A. My English is too fluent to go for the interview. B. My English is fluent enough to go for the interview.

C. If only my English were fluent enough for me to go for the interview. D. My English were fluent enough and I could go for the interview.

Question 27: Mary felt quite certain that her sister would stand by her, but in the end she didn’t.

A. Mary didn’t expect her own sister to let her down like that.

(3)

___________________________________________________________________________________________ D. Mary was confident that she would have her sister’s support, but as it turned out

she let her down.

Question 28: "Don’t come home late, Jenny, it is dangerous!" her father said. A. Jenny's father advised her to come home early.

B. Jenny's father told her not to come home late because it was dangerous.

C. Jenny's father asked her against being home late because it may be dangerous.

D. Jenny's father told her not to come home late and it was dangerous.

Question 29: Some economists argue that new technology cause unemployment. Others feel that it allows more jobs to be created.

A. Arguing that new technology causes unemployment, other economists; feel that it allows more jobs to be created.

B. Some economists argue that new technology causes unemployment whereas others feel that it allows more jobs to be created.

C. Besides the argument that new technology causes unemployment, some economists feel that it allows more jobs to be created.

D. Some economists argue that new technology causes unemployment, so others feel that it allows more jobs to be created.

Question 30: Their dog was fierce. Nobody would visit them. A. So fierce a dog did they had that nobody would visit them. B. So fierce was their dog that nobody would visit them. C. Their dog was fierce enough for anybody to visit them. D. If their dog weren’t fierce, somebody would visit them.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

Lifelong learning is now becoming a (31) ___ for everyone in the modern world. Many people, however, find it overwhelming, as being lifelong learners they will have to keep studying for their entire life. The following are several strategies to promote lifelong learning.

First, start with a clear purpose. Study something (32) ___ you will likely have many uses for in the future. Design learning goals that should serve you in your career path, as well as in your personal interests. You will need to think of the learning experience as continuous investment (33) ___ than a one-off endeavor. Second, choose to study something that is really enjoyable for you. You will need to have fun all through the (34) ___ of knowledge and skills, which will be an endless journey. The ‘fun’ part will always keep you motivated, even during the hard times. Third, you will need to accept that nowadays education is not simply the preparation for life. New times mean new ways: life is education itself. With this mindset, you will embrace challenges as opportunities (35) ___ growth.

Question 31: A. hobby B. must C. have to D. danger

Question 32: A. which B. that C. who D. whom Question 33: A. better B. further C. rather D. closer

Question 34: A. pursuit B. path C. study D. chase Question 35: A. in B. of C. with D. for

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

(4)

___________________________________________________________________________________________ parks and even the name of the city comes from the Japanese word for cedar tree. Certainly, the city is a pleasant place to live for its half a million residents.

However, in 2002, Suginami City had a big problem. Thieves were breaking into houses all over the city and stealing things! In fact, in that year alone, more than 1,700 houses were broken into across Suginami. That is a huge number of break-ins for a city of this size. The police and officials in Suginami knew that something had to be done to curb all of the crime in their area.

Finally, they came up with the idea of using flowers to curb crime in Suginami. City officials encouraged residents across the city to plant flowers around their houses and along streets, especially in places where thefts frequently occurred. The idea was that if people were outdoors taking care of the flowers, they would be watching people come and go at the same time. Thieves would be less likely to strike in areas where people were outdoors watching things closely.

Over the next few years, "Operation Flower" seemed to work surprisingly well. Just two years after residents of Suginami began planting flowers on streets and in front of their homes; crime in the city dropped eighty percent! Of course, the flowers can't take all the credit for the huge reduction in crime. The city also installed 200 security cameras around areas with high incidents of crime. In addition, Suginami was able to recruit more than 9,000 volunteers to serve as crime watchers across the city. Maybe one thing that helped them recruit so many volunteers in the end was "Operation Flower." Many of the volunteers probably enjoy walking around their neighborhoods, admiring the flowers that have been planted while they do their duty as crime watchers.

Question 36: What question does this reading answer?

A. How did flowers curb crime?

B. What kinds of flowers are popular there? C. Who were the thieves in Suginami?

D. Why was the crime rate in the city so high?

Question 37: What can be assumed about Suginami City?

A. Many of the people living there work in other parts of Tokyo. B. Not many of the parks in Suginami had flowers in them. C. Suginami is a poor part of Tokyo.

D. There are only a few people on the police force in Suginami.

Question 38: On average, how many break-ins occurred each month in Suginami in 2002? A. About one per day B. Around a doze C. More than 1,700 D. Over 100 Question 39: What was probably true about “Operation Flower”?

A. The city paid for all of the flowers.

B. The flowers came from other wards in Tokyo. C. The residents thought it was a good idea. D. The thieves did not know about the plan.

Question 40: Which of the following was NOT a method used by Suginami City to curb crime?

A. Crime-watch volunteers B. More police officers C. Security cameras D. Street gardens

Question 41: The word “their” in the first paragraph refers to_________. A. visitors B. places to see C. antique stores D. city parks

Question 42: The phrase came up with in the passage is closest in meaning to . A. came across B. discovered C. devised D. motivate

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

(5)

___________________________________________________________________________________________ occurs. These and other important functions are fueled by chemical substances in our food called nutrients. Nutrients are classified as carbohydrates, proteins, fats, vitamins, minerals, and water.

When we eat a meal, nutrients are released from food through digestion. Digestion begins in the mouth by the action of chewing and the chemical activity of saliva, a watery fluid that contains enzymes, certain proteins that help break down food. Further digestion occurs as food travels through the stomach and the small intestine, where digestive enzymes and acids liquefy food and muscle contractions push it along the digestive tract. Nutrients are absorbed from the inside of the small intestine into the bloodstream and carried to the sites in the body where they are needed. At these sites, several chemical reactions occur, which ensures the growth and function of body tissues. The parts of foods that are not absorbed continue to move down the intestinal tract and are eliminated from the body as feces.

Once digested, carbohydrates, proteins, and fats provide the body with the energy it needs to maintain its many functions. Scientists measure this energy in kilocalories, the amount of energy needed to raise one kilogram of water one degree Celsius. In nutrition discussions, scientists use the term calorie instead of kilocalorie as the standard unit of measure in nutrition.

Nutrients are classified as essential or nonessential. Nonessential nutrients are manufactured in the body and do not need to be obtained from food. Examples include cholesterol, a fatlike substance present in all animal cells. Essential nutrients must be obtained from food sources, because the body either does not produce them or produces them in amounts too small to maintain growth and health. Essential nutrients include water, carbohydrates, proteins, fats, vitamins, and minerals.

An individual needs varying amounts of each essential nutrient, depending upon such factors as gender and age. Specific health conditions, such as pregnancy, breast-feeding, illness, or drug use, make unusual demands on the body and increase its need for nutrients. Dietary guidelines, which take many of these factors into account, provide general guidance in meeting daily nutritional needs.

Question 43: The first paragraph mainly discusses ______. A. chemical substances in our food

B. a variety of essential nutrients to human beings C. the importance of food to human beings

D. the study of human nutrition

Question 44: The word “released” in the second paragraph mostly means “__________” A. refused B. produced C. expressed D. renewed Question 45: Which of the following is NOT true about the process of digestion? A. The small intestine covers the whole digestive system.

B. The small intestine helps the body absorb nutrients. C. Nutrients are carried to different sites in the body.

D. Saliva plays an important role in the first stage of digestion.

Question 46: The word “maintain” in the paragraph is closest in meaning to “__________” A. obtain B. provide C. keep performing D. carry on making Question 47: According to the passage, nutrients are absorbed ______.

A. over the whole body B. in the mouth C. in the stomach D. in the small intestine

Question 48: According to the passage, which of the following provides energy for the body?

A. Proteins, fats, and minerals

B. Carbohydrates, proteins, and fats C. Carbohydrates, minerals, and water D. Proteins, vitamins, and carbohydrates

Question 49: The word “which” in the last paragraph refers to______.

(6)

___________________________________________________________________________________________ Question 50: Through the passage, the author provides the readers with _______.

A. instructions B. some information C. some proposal D. orders

ĐÁP ÁN

1B 2C 3C 4C 5C 6A 7B 8D 9B 10C

11A 12D 13A 14C 15A 16B 17C 18B 19C 20B

21B 22D 23C 24D 25D 26C 27D 28B 29B 30B

31B 32B 33C 34A 35D 36A 37A 38D 39C 40B

Figur

Memperbarui...

Referensi