[ThichTiengAnh.Com] Anh Gia Viễn C

21  Download (0)

Teks penuh

(1)

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO NINH BÌNH KỲ THI THỬ THPTQG 2017 LẦN 01

TRƯỜNG THPT GIA VIỄN C MÔN TIẾNG ANH

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. needed B. decided C. invented D. caused Question 2: A. bomb B. tomb C. combat

D. comment

Question 3: A. university B. sociology C. examination D. geographical

Question 4: A. nature B. agricultural C. forget D. begin

Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5: Paris is much more exciting as I expected. A B C D

Question 6: English is speaking in many countries in the world.

A B C D

Question 7: Chemical engineering is based in the principles of physics, chemistry, and mathematics.

A B C D

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: Lan likes music, _________?

A. doesn’t she B. does she C. is she D. isn’t she Question 9: If I ___ you, I would apply for that English course. A. am B. were C. had been D. is Question 10: I decided _________ the dictionary you told me about. A. bought B. buy C. buying D. to buy

Question 11: Nowadays a large number of young people spend much time_________the Internet.

A. to surfing B. surfed C. surfing D. to surf

Question 12: It was not until he failed the final examination _____ he realized how important the revision was.

A. that B. who C. what D. and Question 13: We will go out _________ the rain stops.

A. until B. during C. while D. when

Question 14: He would not have been late for school if he _________ up early. A. has got B. got C. had got D. gets

(2)

A. Japanese beautiful new blue B. new beautiful blue Japanese C. beautiful Japanese blue new D. beautiful new blue Japanese

Question 16: _________you pass a chemist’s, will you get me some aspirins?. A. Did B. Should C. Would D. Had

Question 17: Did you arrive at the station on time? – No, I missed 5 o’clock train; _________ the was an other one after 5 minutes.

A. Thus B. Also C. However D. Besides

Question 18: Hardly _________ when the argument begins.

A. when he arrived B. he had arrived C. than he arrived D. had he arrived

Question 19: The film was really boring. It was _________ I’ve seen. A. the most boring film B. most boring film

C. the more boring film D. the film more boring

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20. - “Would you like something to eat?” - “ ______ . I am not hungry now.”

A. No, thanks B. Good idea, thanks C. Thanks, I will D. Yes, I would

Question 21. Mary (on the phone) : “Could I speak to Susan?” - Susan : “ _________!” A. Talking B. Calling C. Answering D. Speaking

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. The cultural and historical sites in Kyoto have been given appropriate care and maintenance.

A. preservation B. revival C. recovery D. recognition

Question 23. Our parents join hands to give us a nice house and a happy home. A. make decisions B. put together

C. take each other’s hands D. work together

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Question 24: Shooling is compulsory for all English children from age 5 to 16. A. free B. optional C. constructive D. beneficial

Question 25: The original World Cup trophy was given permanently to Brazil to honor that country’s record third World Cup title in 1970.

A.for good B. lastingly C. for age D. temporarily

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

(3)

A. Mai promised to help me with the housework. B.Mai asked me to help her with the housework. C.Mai begged to help me with the housework. D.Mai insisted on helping me with the housework.

Question 27: They couldn’t go swimming because of the cold weather.

A. The cold weather made it impossible to go swimming. B. The cold weather prevented them from going

swimming

C. Their going swimming was unable due to the cold weather.

D. The cold weather made it not capable of going swimming. Question 28: I can’t help feeling worried about David.

A. I find it impossible not to worry about David. B. I don’t worry about David. C. I can do nothing to help David. D. I cannot help David stop worrying.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 29: A waitress served us. She was very impolite and impatient.

A. A waitress, who served us, was very impolite and impatient. B.A waitress, which served us, was very impolite and impatient. C.A waitress who served us was very impolite and impatient. D.A waitress whom served us, was very impolite and impatient.

Question 30: He was successful because he was determined to purse personal goals. He was not talented.

A. It was his determination to purse personal goals, not talent, that contributed to his success.

B.In addition to his determination, his talent ensured his success in pursing his goals. C.His success lay in his natural ability, not his determination to purse personal goals. D.His determination to purse personal goals made him successful and talented.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

Here are the tips that help success in your job interview

(4)

you think it is an informal environment, call before and ask. Regardless, you can never be overdressed if you are wearing a tailored suit.

Question

A. attendances B. attentions C. impressions D.

pressure s

Question 35:

A. avoid B. suggest C. enjoy D. mind

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1066. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not extended even as far as two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking and diplomacy.

Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems worldwide is English. Two thirds of the world’s science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers. Today there are more than 700 million English users in the world, and over half of these are nonnative speakers, constituting the largest number of non-native users than any other language in the world..

Question 36: What is the main topic of this passage?

A. The number of non-native users of English. B.The French influence on the English Language.

C.The expansion of English as an international language. D.The use of English for science and technology.

Question 37: In the first paragraph, the word “emerged” is closest in meaning to____. A. appeared B. disappeared C. frequented D. engaged Question 38: In the first paragraph, the word “elements” is closest in meaning to____.

A. declaration B. features C. curiosities D. customs Question 39: Approximately when did English begin to be used beyond England? A. In 1066 B. around 1350 C. before 1600 D. after 1600

(5)

A. the slave trade B. the Norman invasion C. missionaries D. colonization

Question 41: In the second paragraph, the word “stored” is closest in meaning to _________.

A. bought B. saved C. spent D. valued

Question 42: According to the passage, approximately how many non-native users of English are there in the world today?

A. a quarter million B. half a million C. 350 million D. 700 million

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

Experts in climatology and other scientists are becoming extremely concerned about the changes to our climate which are taking place. Admittedly, climate changes have occurred on our planet before. For example, there have been several ice ages or glacial periods.

These climatic changes, however, were different from the modern ones in that they occurred gradually and, as far as we know, naturally. The changes currently being monitored are said to be the result not of natural causes, but of human activity. Furthermore, the rate of change is becoming alarmingly rapid.

The major problem is that the planet appears to be warming up. According to some experts, this warming process, known as global warming, is occurring at a rate unprecedented in the last 10,000 years. The implications for the planet are very serious. Rising global temperatures could give rise to such ecological disasters as extremely high increases in the incidence of flooding and of droughts.

These in turn could have a harmful effect on agriculture.

It is thought that this unusual warming of the Earth has been caused by so-called greenhouse gases, such as carbon dioxide, being emitted into the atmosphere by car engines and modern industrial processes, for example. Such gases not only add to the pollution of the atmosphere, but also create a greenhouse effect, by which the heat of the sun is trapped. This leads to the warming up of the planet.

Politicians are also concerned about climate change and there are now regular summits on the subject, attended by representatives from around 180 of the world’s industrialized countries. Of these summits, the most important took place in Kyotoin Japanin 1997. There it was agreed that the most industrialized countries would try to reduce the volume of greenhouse gas emissions and were given targets for this reduction of emissions.

It was also suggested that more forests should be planted to create so-called sinks to absorb greenhouse gases. At least part of the problem of rapid climate change has been caused by too drastic deforestation.

Sadly, the targets are not being met. Even more sadly, global warnings about climate changes are often still being regarded as scaremongering.

Question 43: According to the passage, in what way did the climate changes in the ice ages differ from the modern ones?

A.They occurred naturally over a long period of time B.They were partly intended.

(6)

D.They were fully monitored by humans.

Question 44: The word “alarmingly” in paragraph 2 is closest in meaning to ____.

A. disapprovingly B. disappointingly C. surprisingly D. worryingly Question 45: According to the passage, agriculture could ____. A.make the global warming more serious

B.be indirectly affected by the global temperature rises C.give rise to many ecological disasters

D.be directly damaged by the rises in global temperature

Question 46: Greenhouse gases cause the warming up of the Earth because they ____. A. are emitted by car engines B. trap heat from the sun

C. do not add to atmosphere pollution D. are unusual gases

Question 47: According to the passage, 1997 witnessed ____. A.the largest number of summits on the subject of climate change

B.the most important summit on climate change taking place in Kyoto, Japan C.the highest attendance by representatives from 180 industrialised countries D.widespread concern about climate change

Question 48: It can be inferred from the passage that the countries which are mainly responsible for global warming are ____.

A. countries with the warmest climate B. developing countries

C. developed countries D. the most industrialized countries

Question 49: The word “There” in paragraph 5 refers to ____.

A. the world’s industrialized countries B. regular summits on climate change

C. the most industrialized countries D. the 1997 summit in Kyoto, Japan Question 50: Which of the following is NOT true, according to the passage?

A.Carbon dioxide is one of the gases that may cause the so-called greenhouse effect. B.The so-called sinks created by forests can absorb greenhouse gases.

C.The problem of rapid climate change has been caused mainly by deforestation. D.Politicians are among those who are concerned about climate change.

ĐÁP ÁN

1D 2B 3C 4A 5C 6B 7A 8A 9B 10D

11C 12A 13D 14C 15D 16B 17C 18D 19A 20A

21D 22C 23D 24B 25D 26A 27B 28A 29A 30C

31C 32B 33B 34C 35A 36C 37A 38B 39D 40B

Figur

Memperbarui...

Referensi

Pindai kode QR dengan aplikasi 1PDF
untuk diunduh sekarang

Instal aplikasi 1PDF di