[ThichTiengAnh.Com] 100 câu giao tiếp tiếng anh

57  Download (0)

Teks penuh

(1)

ĐỀ

BÀI

Question 1: “Let‟s chat on line”. –“……….”

A. Not at all B. thank you C. good luck D. good idea Question 2:. Hello, may I speak to Mr. Black, please? ………..

A. I think so B. Hold on, please C. Goodbye D. I‟d like to Question 3: “I‟m terribly step on your foot”. “…….”

A. Don‟t say that B. Never mind C. You‟re welcome D. That‟s right Question 4: “I‟d like to take two weeks‟ holiday”. “………. We have too much work to do.”

A. Don‟t worry B. Pardon me C. Forget it D. Don‟t mention it Question 5: “Look! This sweater is beautiful.” “ ……….?”

A. Why not trying it on B. Why not try on it

C. Why not try it on D. Why not trying on it

Question 6: “Shall we have a drink when you finish your talk?” “…………..”

A. No, you can‟t B. All right C. You‟re welcome D. You needn‟t do that Question 7: “Bob, it‟s getting colD._________ take a jacket with you?” “All right, daddy”

A. Why not B. What about C. would you like D. You‟d better Question 7: “May I borrow your ruler”“certainly.,………….”

A. Hold on, please B. It doesn‟t matter C. Here you are D. Not at all Question 9: “Congratulations to you on passing the math exam.” “………..”

A. You‟re welcome B. Never mind C. Don‟t mention it D. Thanks a lot

Question 10:“Could you get to the park before 3 o‟clock?” “……… I‟m still at the meetingthen” A. I think so B. Yes, I could C. I’m afraid not D. I‟m afraid so

Question 11: “……….” “Thanks, I will”

A. Wish you a happy journey. B. Give my best wishes to your parents C. Thank you for your help. D. You got the first prize. Congratulation! Question 12: “What is your father?” “He is ………….”

A. tall B. in his office C. an engineer D. going swimming Question 13: “Good morning, I‟m Jack Brown, your new teacher.”

“Good morning, ……….”

A. Mr. Jack B. Mr. Brown C. Teacher Jack D. Teacher Brown Question 14: “I lost my wallet on my way to school this morning.”

“………! You must be careful next time.”

A. Take care B. Excuse me C. What a pity D. You‟re welcome Question 15: “Is Mary hungry?” “……….. If so, she‟ll tell us.”

A. I beg your pardon? B. Yes, of course

C. I don’t think so D. Let‟s go and have a look. Question 16: “Excuse me; can I book a ticket for Paris?” “…………..”

A. Hurry up B. Thank you C. Never mind D. Certainly Question 17: “I passed the driving test yesterday.” “………..!”

A. With pleasure B. Congratulations C. Have a good time D. You‟re welcome Question 18: “………?” “Sorry, he has gone to Japan. But he will be back in two days.”

A. Who is Jack B. May I speak to Jack

C. How is Jack today D. What‟s wrong with Jack

Question 19: “ I haven‟t seen Jack for three days. Is he ill?”

“ ……….. His mother told me that he was in hospital.”

(2)

Question 20: “……….?” “He is tall and thin”

A. What is Jack like B. How is Jack

C. Is Jack short D. What‟s Jack

Question 21: “What can I do for you, Madam?” “ ………..”

A. Thank you B. all right C. Some apples D. It‟s nice of you Question 22: When you go to your friends at night, you greet. “………!”

A. Good morning B. Good noon C. Good evening D. Good night Question 23: “My mother is ill in hospital.” “……..”

A. I don‟t think so B. Oh, she is unlucky

C. No problem D. I’m sorry to hear that

Question 24: “Shall we go boating tomorrow?”

“ …………. The weather report says a storm is coming”.

A. I’m afraid we can’t B. Sure

C. That‟s a good idea D. That‟s a deal

Question 25: “Excuse me, which is the way to the post office?” “Sorry, I‟m new here.” “……….”

A. Not at all B. Bad luck

C. That‟s true D. Thank you all the same Question 26: “What is Johnson‟s family like?” “……….”

A. His family is just like me B. They all like sports and games

C. Oh, it‟s really a big one D. They are all

warm-hearted and helpful

Question 27: “Can I speak to Mr. Johnson, please?” “………”

A. I‟m Mr. John B. Hold on please C. No, you can‟t D. Yes, you can. Question 28: “How much meat do you want?” “………..”

A. Sorry, there isn‟t any B. I can‟t give you any

C. Half a kilo please D. Twelve Yuan, a kilo

Question 29: “Do you mind me smoking here?” “ ………look at the sign. It says, „no smoking‟” A. It doesn‟t matter B. No, I don‟t C. You’d better not D. Never mind Question 30: “Would you like some more chicken?” “……….I‟m full.”

A. Yes, please B. No, thanks C. Yes, I would D. No, I wouldn‟t Question 31: “Sam, I passed the exam.” “ Did you? ………..”

A. Congratulations B. Good idea C. Best wishes D. With pleasure Question 32: “I‟m sorry; I‟ve broken your glasses.” “…”

A. It‟s OK B. Don‟t be sorry C. You are welcome D. That’s nothing Question 33: “Can I get some chalk for you, Mr. Smith? “………”

A. Not at all B. With pleasure

C. No problem D. That’s very nice of you

Question 34: “My wife is ill and I can‟t go to work today.” “………….” A. You should look after her B. I’m sorry to hear that C. It‟s doesn‟t matter D. It‟s nothing serious Question 35: “I‟ll go fishing this weekenD.” “………..”

A. Can‟t you fish? B. That‟s very kind of you C. what about more fish? D. Have a good time

Question 36: “Hi, Bob. How‟s your family?” “………..”

A. Fine, thank you B. It‟s a big one

C. Not at all D. They‟re having breakfast

(3)

A. I can‟t say B. I guess so C. I hope not D. I don’t think so Question 38: “Can you stay here longer?” “………. , but I have to be back tomorrow.”

A. No problem B. I‟m afraid not C. I’d love to D. No, thank you Question 39: “Excuse me, where is the post office?” “………..”

A. Come this way, please B. let me see C. that‟s all right D.With pleasure Question 40: “Your dress is just wonderful.” “ ………….”

A. You are right, thank you B. thank you, and you?

C. No, no yours is better D. Thank you, I’m glad to hear that Question 41: “ Don‟t pick flower in the school garden next time, Lili” “…………”

A. I have no idea B. Sorry, I won’t C. Is that so? D. Don‟t worry Question 42: “Hi, Bill! Congratulations!” “………..”

A. All right B. You are right C. That‟s good D. Thank you Question 43: “Don‟t forget to give my best wishes to your mother.” “………….”

A. No, I won’t B. OK, I will C. Yes, I won‟t D. Yes, I do. Question 44: “I‟m going a trip to Long Hai after the exam.” “ Really?...”

A. Have a nice time B. Congratulations C. OK D. It‟s nice of you Question 45: “Can I get you something to drink?” “………I‟m thirsty.”

A. Yes, please B. No, thank you C. You‟re welcome D. Here you are Question 46: “Five plus four is ten.” “………..”

A. Don‟t forget B. That‟s right C. Well done D. Sorry, it’s wrong Question 47: “Could you look after my baby while I‟m away?” “…………..”

A. With pleasure B. It‟s doesn‟t matter

C. That‟s all right D. Thank you

Question 48: “Waiter!” “………..” “I can‟t eat this, it‟s too sweet.”

A. OK! B. All right C. Yes? D. Pardon

Question 49: “Excuse me, would you please tell me……….?”

“Certainly. Go straight along here; it‟s next to a hospital.”

A. How we can get to the post office B. How can we get to the post office? C. How get to the post office D. How could we get to the post office? Question 50: “……. The traffic is moving fast!” “Thanks, I will”

A. Stop B. Look out C. Watch D. Don‟t move

Question 51: “Would you like to go hiking with us?” “………”

A. No, I don‟t like B. I hate to go hiking C. I’d love to, but I don’t feel well today D. yes, I‟d like

Question 52: “I‟ve got an offer in New York.” - “Oh, ……… but I‟m going to miss you.”

A. That‟s too bad B. I‟m sorry C. I beg your pardon D. That’s great Question 53: “Your dress is very beautiful, Mary” “…………..”

A. Not at all B. Just so-so C. No, it‟s isn‟t D. Thank you Question 54: “Good luck and have a nice weekenD.” “……….. bye-bye”

A. The same to you B. You have it too C. You are too D. The same as you Question 55: “Happy Teacher‟s Day. Miss Lan!” “…………..”

A. You are so kind B. I‟m so happy C. Thank you D. It‟s very good Question 56: “I won the high jump yesterday.” “……….”

A. It‟s a small thing B. That‟s all

C. I hope so D. Congratulations to you!

Question 57: “ Could you come, please? I want some help.” “………”

(4)

C. Sure, I’m coming now D. That‟s right

Question 58: When you stand outside the house and hear someone asking “Who is it?”, you say: A. It’s me B. That‟s me C. This is me D. Of course, I‟m here Question 59: Your friend told you his mother was ill, you say:

A. I’m sorry to hear that B. It doesn‟t matter

C. Let‟s take her to hospital D. I hope it‟s nothing serious. Question 60: Your teacher is reading a book. You want to ask her a question. You say:

A. By the way, may I ask a question? B. I‟m sorry, I ask a question C. Excuse me. May I ask you a question? D. Hi, I‟ll ask you a question. Question 61: When someone says “I‟m sorry” to you, you say:

A. No problem B. Don‟t be sorry again

C. You‟re welcome D. It doesn’t matter

Question 62: The telephone rings but it is someone who has a wrong number, you put the phone

down after saying:

A. I’m afraid you’ve got the wrong number. B. This is the wrong number speaking C. Why don‟t you try again?

D. Wrong number, please.

Question 63: Your friend says to you, “my radio won‟t work. What shall I do?” You reply: A. Take it back to the shop. B. Please have it repaired

C. I can‟t do that D. I‟m afraid not. Question 64: “How is John‟s homework done?” “……….”

A. Quite well B. Good

C. Well, let‟s wait for a while D. Do it yourself

Question 65: “Have a cup of tea.” “………”

A. I don‟t want to B. No, go away C. I don‟t have it D. No, thank you

Question 66: “………?.” “ yes, a bit cold, though.”

A. Cold weather, isn‟t it? B. Bad weather, don‟t you think C. Freezing, isn‟t it D. Nice day, isn’t it

Question 67: “ Will you come to our party tonight?” “…………., but I‟ll have an importantmeeting.” A. I like it B. I will come C. I‟d like coming D. I’d love to

Question 68: “Do you think they will fail in the examination?” “ No, ……..”

A. I hope not so B. I don’t think so C. I don‟t hope D. I think not Question 69: “Isn‟t your uncle a doctor?” “………”

A. No, he is B. Yes, he isn‟t C. No, he isn’t D. Yes, he does Question 70: “ Would you mind if I use your dictionary?” “ Of course not, ……….”

A. Don‟t do that B. I‟m sorry I can‟t C. It’s over there D. I have a dictionary Question 71: “ Please remember me to your parents.” “…….”

A. No, thanks B. That‟s all right C. Never mind D. Sure Question 72: “ How are things going with you?” “…………”

A. Quite well, thank you B. Don‟t ask me the problem.

C. Good, and you? D. Please to tell you

Question 73: “……….?” “ a little”

(5)

A. I believe yes B. I’m afraid not C. I don‟t hope so D. I hope that

Question 75: “ It‟s kind of you to give me a ride to the station?” “ ………….” A. Not at all. It was a pleasure B. never mind

C. It doesn‟t matter D. Don‟t mention it Question 76: “ did you have a good trip?” “ ………..”

A. Thank you, good B. I like that very much

C. Yes, thanks. It’s was fine D. Oh, it is so good Question 77: “ Will you speak a little more softly?” “………”

A. Yes, I’ll do that B. Certainly, I can C. I‟m sorry for that D. Thank you Question 78: “ How do you like the film?” “………..”

A. It began at four B. yes, I‟ll see it again C. There is a clever boy in it. D. It’s very interesting Question 79: “ John, could you do something for me, please?”

“………… What would you like me to do?”

A. Excuse me B. Sorry C. Certainly D. Don‟t worry

Question 80:“ ………..” “ Yes, how much is this shirt?”

A. How do you do? B. May I help you?

C. Here you are D. Is this shirt yours?

Question 81: “ Would you go there with me?” “…….”

A. Sorry, I would B. Certainly, I would be glad to C. Of course, I shall not go with you D. Excuse me, I would not Question 82:“I‟m sorry I‟m late” “……..”

A. That’s all right B. All right

C. Don‟t mind it D. You are welcome

Question 83: “Mr. Smith, I‟d like you to meet Mr. Matt, my friend.” “………….”

A. Hello, how are you B. Hello, how are you going

C. Hi, how are you getting on D. How do you do? Nice to meet you. Question 84: “I‟m afraid I must be off now.” “……”

A. Never mind B. See you C. No problem D. Step slowly Question 85: “Is it easier to watch TV now?” “……….”

A. Yes, I think so B. Yes, very C. No, I think so D. No, not very Question 86: “Many thanks to you, Kate” “…..”

A. Don‟t say so B. It doesn‟t matter C. No thanks D. It’s a pleasure Question 87: “……….” “ it‟s doesn‟t matter.”

A. Sorry, I’m late. B. What a pity! C. It‟s very nice. D. Can I help you? Question 88: “May I take a seat here?” “………..…”

A. I‟m not sure B. Yes, do please C. That‟s a good idea D. I‟m glad you do.

Question 89: “Let me introduce myself. I‟m John.” “……….” A. I‟m very pleased B. Please to meet you C. It‟s my pleasure D. what a pleasure Question 90: “Why not go and have dinner in a restaurant?” “…………”

A. I agree B. Why not? C. I‟m sure D. I’m afraid not

Question 91: “Hi, I‟m glad to see you.” “ …………..”

(6)

“ …………., you look well too”

A. Great B. Thank you C. Oh, no D. Not at all

Question 93: “ …………?” “ I‟d like to see that red dress.”

A. What do you like B. do you want anything

C. What can I do for you D. What will you do

Question 94: “Thank you very much for your help.” “…………...”

A. It‟s quite OK B. That‟s right C. I‟d love to D. You’re welcome Question 95: “………..…………..” “ it‟s doesn‟t matter.”

A. Sorry, I’m late B. What a pity C. It‟s very nice D. Can I help you Question 96: “How about a game of chess?” “………….”

A. I agree B. I don‟t mind C. Why not? D. That‟s right Question 97: “Must we take a bus” “ No, you……… You can walk from here.”

A. Must not B. Don‟t must C. Don’t have to D. Better not Question 98: “………” “ Very well, thank you. And you?”

A. Good night B. How do you like English

C. How are you? D. How do you do?

Question 99: “ Hello, may I speak to John Smith?” “……….”

A. I‟m john Smith B. My name is John Smith C. John Smith is me D. This is John Smith speaking. Question 100: “ Sorry, I forgot to post the letter for you.”

“ Never mind, ………….. it myself this afternoon.”

A. I‟d rather post B. I‟d better to post C. I‟m going to post D. I’ll post

ĐÁP ÁN

1D 2B 3B 4C 5C 6B 7A 8C 9D 10C

11B 12C 13B 14C 15C 16D 17B 18B 19A 20A

21C 22C 23B 24A 25D 26D 27B 28C 29C 30B

31A 32D 33D 34B 35D 36A 37D 38C 39A 40D

41B 42D 43A 44A 45A 46D 47A 48C 49A 50C

51C 52D 53D 54A 55C 56D 57C 58A 59A 60C

61D 62A 63B 64A 65D 66D 67D 68B 69C 70C

71D 72A 73B 74B 75A 76C 77A 78D 79C 80B

81B 82A 83D 84B 85A 86D 87A 88B 89B 90D

Figur

Memperbarui...

Referensi

Related subjects : It's like That I Like It Like That

Pindai kode QR dengan aplikasi 1PDF
untuk diunduh sekarang

Instal aplikasi 1PDF di