[ThichTiengAnh.Com] Anh SGD Đak Lak lần 1

Download (0)

Full text

(1)

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐĂK LĂK KỲ THI THỬ THPTQG LẦN 1 NĂM 2017

Môn: Tiếng Anh

Choose the word whose underline part is pronounced different from that of the others.

Question 1: A. meat B. breakfast C. heat

D. beat

Question 2: A. picture B. mature C. future

Choose the word that has different stress pattern from that of the others.

D.

adventure

Question 3: A. improve B. farmer C. parents D. bumper Question 4: A. gymnastic B. adjective C.

difference

D.

frequently

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions

Question 5: He makes money by raising poultry and cattle.

A. spends B. produces C. earns D. creates Question 6: She was born and grown up in a picturesque fishing village in Ha Long Bay.

A. dangerous B. pretty C. wealthy D. poor

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that is opposite in meaning to the underlined part in each of the following questions

Question 7: A calculating machine can do calculations with lightning speed. A. very quickly B. incorrectly C. perfectly D. very slowly

Question 8: Many people oppose corporal punishment when educating young children though several of them are naughty.

A. appreciate B. agree with C. are in favor of D. disapprove of

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage from 9 to 13

Every child in Great Britain between the age of five and fifteen must (9) ______ school. There (10) ______ three main types of educational institutions: primary (elementary) schools, secondary schools and universities.

State schools are free, and attendance is compulsory. Morning school begins at nine o’clock and lasts until half past four. School is open five days a week.

(11) ______ Saturdays and Sundays there are no lessons. There are holidays at Christmas, Easter and in summer. In London as in all cities there are two grades of state schools for those (12) ______ will go to work at fifteen: primary schools for boys and girls between the ages of five and eleven, and secondary schools for children from eleven to fifteen years.

The lessons are reading, writing, the English language, English literature, English history, geography,

(13) ______, nature study, drawing, painting, singing, woodwork and drill. Question 9: A.

attend

B. come C. arrive D. go

(2)

scientific

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction

Question 14: Helen Killer, who was both blind and deafness, overcame her inabilities with the help of

A B C D

her teacher, Ann Sulivan

Question 15: Education, whether it happens at school or anywhere else, is a important part in our life.

A B C D

Question 16: I can’t go out tonight because I have too many work to do.

A B C D

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct one to complete each of the following sentences

Question 17: A personal communicator helps you to ______ with other computers and with people around the world.

A.demonstrate B. interact C. content D. transmit Question 18: Peter: “Ann is in hospital.” Mary: “Yes, I know. ______ her tommorrow.”

A. I visit B. I’ll visit C. I’m going to visit D. I am visiting Question 19: The children have every reason to be proud ______ their efforts.

A. at B. to C. in D. of

Question 20: As a famous person ______ many children admire, it is important for her to act responsibly.

A. whose B. which C. when D. whom

Question 21: A number of students ______ for a rise since last year

A. ask B. have asked C. has asked D. asked Question 22: Our flight was delayed, but we finally ______ shortly after midnight.

A. took on B. put off C. took up D. took off Question 23: I remember ______ the letter a few days before going on holiday.

A. received B. to have received C. to receive D. receiving Question 24: Ba and his family had ______ to their home village.

A. a two-day trip B. a two-days trip C. a two-day trips D. two-day trips Question 25: The film ______ by the time we ______ to the cinema.

A. had already started/got B. already started/ had gotten C. had already started/had gotten D. has already started/ got Question 26: The teacher ______ her to improve her drawing.

A. persisted B. insisted C. encouraged D. made Question 27: I have been fascinated by______ since I was at secondary school.

A. photographer B. photography C. photograph D. photographic Question 28: My parents ______ tommorrow to stay with me for a few days.

A. came B. have come C. come D. are coming

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following sentences

Question 29: Jane finds it difficult to drive on the left. A.Jane is used to drive on the left

B.Jane is not used to drive on the left C.Jane is not used to driving on the left D.It’s difficult for Jane to driving on the left

(3)

B.I have not told about the change of plan. C.The change of plan has been told about D.I have been told about the change of plan. Question 31: We last went to cinema two months ago.

A.We have been to the cinema for two months B.We haven’t been to the cinema for two months C.We didn’t want to go to the cinema anymore. D.We didn’t go to the cinema for two months

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions

Question 32: Computer is a miraculous device. It is capable of doing almost anything you ask it to. A.Computer can’t do anything you ask it to because it is a miraculous device.

B.Computer is unable to do almost anything you ask it to so it is a miraculous device. C.Computer is a miraculous device since it is possible for doing anything you ask it to.

D.Computer is a miraculous device because it is impossible for doing almost anything you ask it to.

Question 33: The house is very beautiful. Its gate was painted blue. A. The house, which is very beautiful, was painted blue.

B.The house, the gate of whom was painted blue, is very beautiful. C. The house, the gate of which was painted blue, is very beautiful.

D. The house, the gate of that was painted blue, is very beautiful.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response complete each of the following exchanges

Question 34: Which expression is used to start a conversation?

A. Well, it’s been nice meeting you B. How’s everything at school?

C.Catch you later. D. Sorry, I’ve got to go. Talk to you later. Question 35: Hoa: “Are you going to buy a new computer or just continue using the old one?”

Mary: “___________”

A. Neither. I’m going to lease one. B. That’s impossible. I can’t afford a new one C. Yes, I’d like one. Thank you. D. Yes, I am.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

Most Americans look forward to their vacation. Most American employees receive an annual vacation with pay, and it is traditional to use this time off for travel.

Travelling within the United States is very popular because foreign travel generally takes more time and money. Every year about thirteen million people travel abroad. The most popular periods are during the summer and the two-week school break on Christmas and New Year holidays. These periods are also the most crowded and the most expensive time to travel, so people who can adjust their schedules sometimes choose to travel in the autumn.

American tourists often travel by car. Most families own a car, and those who do not have a car can rent one. Cars are usually the most economical way to travel, especially for families. It is also fairly fast and convenient. Exellent highway with motels and restaurants nearby connect the nation’s major cities. They enable tourists to travel at a speed of 55 to 66 miles an hour. Tourists that want to travel faster often fly to their destination and then rent a car when they get there.

Question 36: According to the writer ________. A. Americans have no vacations

B. Americans do not like travel.

(4)

Question 37: How many people travel abroad every year?

A. 13 million people B. 66 million people C. 30 million people D. 55 million people Question 38: Which of the following is not mentioned in the text?

A. Travelling on Christmas and New Year holidays take much money. B. Most American employees use their vacation to travel every year. C. Most families use cars as an economical way to travel.

D. American people always choose to travel in autumn Question 39: There are many people travelling ______.

A. in the winter B. on Women’s Day C. on Christmas and New Year D. on Thanksgiving

Question 40: _______ are the most popular means of transport in the USA. A. Buses B. Cars C. Ships

Question 41: The word “It” in line 8 refers to ______.

D. Planes A. destination B. restaurant C. vacation D. car Question 42: In the USA, __________.

A. the high ways are not in good condition. B. tourists cannot rent a car

C. there are not any highways.

D. along the highways there are motels and restaurants available for tourists.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

For the last few years, my children have been going to a summer camp in northern Greece called Skouras Camp. They always seem to have a good time, so if you’ re wondering what to do with the kids for three weeks this summer, you could do worse than send them to this beautiful camp on the shores of the Aegean Sea. If your children, like mine, are keen on adventure, sports and good company, the Skouras Camp will keep them busy all day doing the things they most enjoy. Skouras is an international camp with children from all over the world. My children have made friends with children of their own age from Poland, China, Demark and the United States. Naturally, they get lots of opportunities to practise their English as this is the only language spoken. The camp is located in one of the most beautiful parts of

Chalkidiki. It is huge (120.000 square meters) and is just a stone’s throw away from clear, blue Aegean Sea. It takes the children just five minutes to walk to the golden sandy beach on foot. The programme is packed with exciting activities such as horse riding and table tennis. Other sports in clude baseball, volleyball and athletics. The Camp ends with a sports contest in the last week which all parents are invited to attend.

Question 43: All the children come to the Camp have to___________.

A. be only keen on adventure B. be at the same age. C. speak English D. practise basketball.

Question 44: How many kinds of sports can be played in the Camp?

A. 2 B. 3 C.1 D. 5

Question 45: All the statements are true except___________. A. The parents can attend their children’sports contest.

B. The children will be busy taking part in the Camp’s programmed activities. C. The camp is quite far from the Aegean Sea.

D. The children will take more chances of English practise.

A. supportive B. negative C. disbelieving D. humorous. Question 47: What shoul be the best title for the passage?

A. Chalkidiki’s landscape – The Aegean Sea. B. An international summer camp.

C. Children’s summer activities.

D. Advice on children caring in summer.

(5)

Question 48: How long does it take the children to walk to the golden sandy beach on foot? A. 20 minutes B. an hour C. 5 minutes D. a day

Question 49: Where is the camp located?

A. in Porland B. in Greece C. in the United States D. Denmark Question 50: The word contest in the last sentence could be replaced by___________. A. competition B. runner C. competitor D. athlete

ĐÁP ÁN

1B 2B 3A 4A 5C 6B 7D 8B 9A 10C

11A 12D 13C 14C 15D 16C 17B 18C 19D 20D

21B 22D 23D 24A 25A 26C 27B 28D 29C 30A

31B 32C 33C 34B 35A 36D 37A 38D 39C 40B

(6)

Figure

Updating...

References

Scan QR code by 1PDF app
for download now

Install 1PDF app in