Anh FTU ngày 19.03

58  Download (0)

Full text

(1)

Edited by Nguyen Minh Hien

TRƯỜNG ĐẠI HỌC NGOẠI THƯƠNG ĐỀ THI THỬ TIẾNG ANH THPTQG 2017

VIỆN KINH TẾ & THƯƠNG MẠI QUỐC TẾ Kỳ thi ngày 19/03

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. capable B. capital C. cabinet D. captain

Question 2: A. eventually B. invention C. preparation D. initiate

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. prosperous B. oblivious C. vigorous D. obvious

Question 4: A. admirable B. desirable C. believable D. hospitable

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the

underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 5: A paragraph is a portion of a text consists of one or more sentences related to the

same idea. A B C D

Question 6: The office manager insists that his staff use all of its vacation time, but he hardly

never takes a vacation himself. A B C D

Question 7: Part of the sunlight that strikes the Earth is reflected into the sky, and a rest is

A B C

absorbed by the ground.

D

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8: My friend

Question 11: The teacher asked if _____ to bring our textbooks to class.

(2)

Edited by Nguyen Minh Hien B. all we had remembered C. we had all remembered D. had all we remembered

Question 12: The boy _______ his parents is going to pay a visit to Hoi An.

A. and b. both C. as well as D. or

Question 13: Chemical wastes from factories are _______ that cause serious damage to the environment.

A. pollutions B. pollutants C. polluters D. pollutes

Question 14: _______ the bus came after we had been waiting for nearly half an hour.

A. At the end B. Sooner or later C. At last D. In time

Question 15: You _______ me, because I didn’t say that.

A. must misunderstand

B. must have misunderstood C. must be understanding D. had to misunderstand

Question 16: It is so easy doing business with that company; they are so _____.

A. professional B. slow to respond C. bureaucratic D. impersonal

Question 17: I've got a very high opinion _______ your brother.

A. in B. of C. at D. with Question 18: I only paid $4 for this dress. It was a really good _____.

A. find B. sale C. bargain D. cheap

Question 19: Children love watching the firework _______ on New Year’s Eve.

A. setting off B. going off

(3)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Two friends Diana and Lisa are talking about Lisa’s hobby – playing the violin. Diana: “How well do you play?” - Lisa: “______________”

A. Yes, I do play it. B. I don’t play it very often. C. Absolutely not! D. Pretty well, I think.

Question 21: Mary wants to talk to Mr. Smith, but he is not in the office at the moment. So she is talking to his secretary instead.

Mary: “May I leave a message for Mr. Smith?”- Secretary: ”_______” A. Not a chance. B. That’s very kind of you.

C. I can’t agree more. D. Yes, I’ll make sure he gets it.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: The situation seems to be changing minute by minute.

A. very rapidly B. from time to time C. again and again D. time after time

Question 23: On the second thought, I believe I will go with you to the theatre. A. Upon reflection B. After discussing C. For this time only D. For the second time

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: Fruit and vegetables grew in abundance on the island. The islanders even exported the surplus. A. excess B. sufficiency C. small quantity D. large quantity

Question 25: She is always moaning. It really gets on my nerves.

A. gets off my nerves B. makes my nerves happy C. irritates me D. delights me

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 26: Cars cause pollution but people still want them. A.Because cars cause pollution, people still want them

B.Despite the fact that cars cause pollution, people still want them. C.Cars cause pollution although people still want them.

D.Cars cause pollution because people still want them.

Question 27: Provided your handwriting is legible, the examiner will accept your answer.

A. Although the examiner cannot read your handwriting, he will accept your answer.

B. Whatever your handwriting, the examiner will accept your answer. C. The examiner will accept your answer if your handwriting is beautiful. D. So long as the examiner can read your handwriting, he will accept your

answer.

Question 28: He reminded me to buy him some food.

(4)

B. “Remember buying me some food,” he said.

C. “Remind me to buy you some food,” he said.

D. “Don’t deny buying me some food,” he said.

Question 29: She built a high wall round her garden. She did not want anyone to steal her fruit.

A. She built a high wall round her garden in order that her fruit not be stolen. B. She built a high wall round her garden to enable people not taking her fruit. C. She built a high wall round her garden so that her fruit would be stolen. D. She built a high wall round her garden to prevent her fruit from being

stolen.

Question 30: One evening, he and his mother went to a restaurant. They had a wonderful meal in it.

A. One evening, he and his mother went to a restaurant which they had a wonderful meal.

B. One evening, he and his mother went to a restaurant where they had a wonderful meal.

C. One evening, he and his mother went to a restaurant where they had a wonderful meal in.

D. One evening, he and his mother went to a restaurant in that they had a wonderful meal.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the

numbered blanks from 31 to 35.

THE IMPORTANCE OF COMPUTERS

Many of the things we do depend on receiving information from other people. Catching a train, making a phone call and going to the cinema all involve

information (31) _______ is stored, processed and communicated. In the past, this information used to be kept on paper in the (32) _______ of, for example, books, newspapers and timetables. Now more and more information is put on computers. Computers play an important part in our everyday lives. Consider the use of

computers in both shops and offices. Big shops, especially chain stores with branches all over the country, have to deal with very large (33) _______ of

information. They have to make (34) _______ there are enough goods on the shelves for customers to buy, they need to be able to re-order before stocks (35) _______ out, to decide which things are selling well and so on. All these processes are performed quickly and efficiently by computers.

Question 31: A. that B. where C. it D. whose Question 32: A. way B. form C. access D. process

Question 33: A. number B. size C. amounts D. amount Question 34: A. possible B. assured C. ensured D. sure

(5)

Everyone knows that smoking is unhealthy and even dangerous, so why do so many people still smoke? One of the reasons has to do with hormones. Smoking releases a hormone called epinephrine, a substance which actually creates physiological stress in the smoker. Although many people believe that smoking calms the nerves, this hormone actually increases feelings of stress, leading the smoker to feel that just one more cigarette will calm him down. Of course, that next smoke only increases restlessness.

Tobacco is addictive, and smokers need increasingly larger doses to reach desired effect. They become physically and psychologically dependent on it and will suffer severe withdrawal symptoms when they do eventually quit smoking.

The list of illnesses caused directly or indirectly by smoking includes heart disease, various types of cancer, chronic bronchitis as well as other respiratory illnesses, and even the loss of one’s sense of smell and taste. People who smoke may have social problems too, because they sometimes smell unpleasant or have bad breath. Unfortunately, this may lead to their smoking even more because they feel lonely and unpopular, so they need extra “kick” that the cigarette gives them.

The solution is simple – quit smoking now! Or better still, don’t even start. What’s the point of experimenting with something which you know ahead of time can only do you harm?

Question 36: Which of the following beliefs is NOT true? A.Smoking causes the release of epinephrine in the body. B.Smoking can lead to feelings of loneliness.

C.Smoking relaxes you.

D.Smoking leads to dependence on tobacco.

Question 37: Why do smokers increase the number of cigarettes they smoke? A. Their bodies develop a need for tobacco. B.They need more epinephrine.

C.It makes them calmer.

D.They lose their sense of taste

Question 38: What point is the author trying to make about smoking?

A.It is easy to quit smoking. B. It causes psychological as well as physical addiction.

C.Smoking solves problems of social isolation. D. Smoking leads to cancer.

Question 39: According to the text ______.

A.smoking is not harmful B. smoking makes you more popular C.stopping smoking will cause smokers to suffer from withdrawal symptoms D. smoking won’t affect your heart

Question 40: The phrase “respiratory illnesses” in paragraph 3 refers to _______. A.problems connected to breathing B.

cancer-related problems

C.problems caused by loss of one’s sense of smell and taste D. social problems Question 41: The writer concludes that the best solution for smokers is to ______.

A.stop smoking immediately B. get psychological help C.avoid other smokers D. increase their doses Question 42: A good title for the article would be _____.

A. “Smoking as a Way to Relieve Stress” B. “The Psychological Effects of Smoking”

(6)

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50. Whether it’s the melodic sound of an Eric Clapton solo or the growl of a heavy metal band, the electric guitar has influenced popular music and culture more than any other instrument. Rock’s greatest musicians have always been closely identified with their guitars. But the instruments being designed for tomorrow’s pop stars may look and sound rather different from today’s familiar electric and acoustic guitars.

It is only sixty years since the electric guitar was invented. Since then there have been incredible changes to the technical design of the instrument. From what was once a rounded wooden box with a hole in the front, the guitar has evolved into the smooth solid body of the rock guitarist’s “axe”. The most modern guitars are really computer-controlled synthesizers.

Adolph Rickenbacker’s Electro String Company produced the first world’s first electric guitar. It was made of wood and played on the user’s lap. The first real breakthrough in design came in 1950 when Leo Fender, a California radio repairman, made the first solid-bodied electric guitar, the Fender Telecaster. Soon after the inventor Les Paul made the famous Gibson Les Paul, Fender launched his stylish Stratocaster two years later. These guitars became standard instruments against which newer guitar designs are measured.

All sorts of different materials have been used to make guitars. Acoustic guitars are made from wood, which gives a soft tone. Wood is also a popular material in electric guitar manufacture, but more modern materials such as glass and carbon fiber are also used. There have also been guitars with metal bodies and necks though these were never popular with players, who claim metal feels cold in the hand.

Plastics, on the other hand, have been more used in guitar bodies. A company that makes parts for the aerospace industry has begun to use a kind of fiberglass that was originally used in helicopter blades to make the bodies for its electric-acoustic instruments. Other makers have begun to experiment with graphite, which is ten times stiffer than wood but much lighter. It doesn’t expand or contract as the temperature or humidity changes either. This makes it particularly suitable for guitar necks and for tennis rackets, for which it is also used.

As long as scientists and musicians work together harmoniously, the electric guitar will continue to benefit from technological innovations. But for all the efforts of the guitar companies’ design engineers, managers and quality controllers, it’s the musicians who finally make the instruments sing – and not necessarily in the way the guitar maker intended.

Question 43: What is likely to change in the future?

A. The influence of the guitar on popular culture B. Styles of guitar music C. The guitars themselves D. How musicians feel about their guitars

Question 44: The first electric guitar was _____.

A. computer-controlled B. played sitting down C. not hollow inside D. designed by Leo Fender Question 45: The guitars designed in the fifties _____.

A. were unsuccessful B. are often compared to guitars designed today C. were made of wood D. were played sitting down

Question 46: Why is graphite a good material for guitar necks?

A. It has been used for tennis rackets. B. It is heavier than wood.

(7)

Question 47: Which material was disliked by musicians? A. Metal B. Wood C. Plastic D. Carbon fibre

Question 48: Which one of the following subjects is NOT referred to? A. Companies that make guitars B. Materials guitars are made of C. The role of technology D. Other musical instruments Question 49: Recent technological innovations _____.

A.have not really improved the electric guitar B.have been ignored by musicians

C.cannot determine the way the guitar will be played D.are not what musicians hoped for

Question 50: The writer uses the word “guitar” sixteen times in the passage. What other word(s) is/are used instead of “guitar”?

A.Axe

B.Instruments C.Both of them D.None of them

ĐÁP ÁN

1A 2A 3B 4A 5B 6D 7C 8B 9C 10D

11C 12C 13B 14C 15B 16A 17B 18C 19B 20D

21D 22A 23A 24C 25D 26B 27D 28A 29D 30B

31A 32B 33C 34D 35C 36C 37A 38B 39C 40A

41A 42D 43C 44B 45B 46D 47A 48D 49C 50C

Mọi thắc mắc các bạn vui lòng comment dưới bài viết trong nhóm để được giải thích chi tiết nhé!

Figure

Updating...

References

Related subjects : The first letter to your bride

Scan QR code by 1PDF app
for download now

Install 1PDF app in